Deze makers sloten zich de afgelopen tijd aan bij de Amsterdam Made Community!

Bij iedere nieuwe aanmelding maakt ons hart weer een sprongetje: wat zijn er toch veel leuke makers in de Metropoolregio Amsterdam! We blijven ons verbazen over de creativiteit, innovativiteit en duurzaamheid binnen de maakindustrie en knijpen onszelf in de handen dat we al die bijzondere ondernemers – waar mogelijk – kunnen ondersteunen. Het is alweer een tijdje geleden dat we de nieuwe gezichten binnen de Community deelden; daarom zetten we vandaag de makers die zich de afgelopen tijd bij ons aansloten op een rijtje.

Sam Berghuis

Sam Berghuis

Als meubelmaker werkt Sam Berghuis graag met hout. Als mens houdt hij van bomen. Dat roept de vraag op: waarom nog bomen omhakken als er een enorme hoeveelheid hout van goede kwaliteit wordt weggegooid? Sam Berghuis heeft besloten zo min mogelijk ‘nieuw’ hout te gebruiken. Er is nog zo veel ‘oud’ hout dat een nieuw leven verdient! Het werken met gerecycled hout vraagt om een andere aanpak, zowel technisch als creatief: je moet werken met het materiaal dat voorhanden is, maar dat is juist wat deze werkwijze uitdagend en boeiend maakt, en aan het resultaat zie je niet dat het gemaakt is van afval!

Harvey Evans

Als opticien is Pieter Germeraad al jarenlang werkzaam in de optiekbranche, eerst als leerling in een bedrijf dat toen al 75 jaar bestond. Hij heeft daar de beginselen van het vak geleerd op de ouderwetse wijze: alles met de hand. Pieter heeft altijd als zelfstandig ondernemer in de optiek gewerkt en alle facetten van het vak doorlopen. Aan de productiekant van brillenglazen, monturen en contactlenzen, tot grote industriële projecten. Maar ook als eigenaar van diverse optiekzaken, waar hij zijn passie voor het creëren van de perfecte bril en de perfecte look, samen met de klant, tot beider tevredenheid kon waarmaken. Harvey-Evans is de onderneming geworden waarin hij alle ervaringen in het optiek vak bundelt en waarin hij alle tijd besteedt aan dat wat hij het allerleukste vindt aan het optiekvak: het ontwerpen en maken van brillen, in de breedste zin van het woord.

Loop.a Life

Loop.a life

Voordat Ellen Mensink Loop.a life opzette, werkte ze voor verschillende bedrijven, onder andere binnen de voedingsindustrie, waarbij de focus van haar werkzaamheden vaak op duurzaamheid en innovatie lag. Na het draaien van verschillende innovatielabs met studenten, besloot ze een eigen bedrijf op te zetten. Ze wilde echt iets maken, iets creëren. Verspilling en afval was de rode draad in haar carrière en ze wilde actie ondernemen om de mode- en textielketen te verduurzamen. In 2016 begon ze met het verkennen van de mogelijkheden met wol. Ze leerde dat wol een goede vezel is om te recyclen. Na de ramp in de kledingfabriek Rana Plaza in Bangladesh besloot ze dat het tijd werd voor actie. Want het voortdurend produceren van nieuwe materialen hoeft niet nodig te zijn om mooie producten te ontwikkelen.

Revolo

Ron Weststrate wilde oorspronkelijk architect worden, maar studeerde uiteindelijk commerciële economie in Amsterdam. Na enkele jaren kwam hij terecht in de grafische sector, eerst bij een drukkerij, later in speciaalmachines voor grafische bedrijven. Omdat bouwen toch in zijn bloed zat, werd hij mede-eigenaar van een internationaal winkelinrichtingsbedrijf en produceerde en installeerde winkelinterieurs, onder andere voor sieraden, horloges en telefoons. Hij kreeg een horlogevirus door regelmatige bezoeken in de Zwitserse Jura, waar fysiek alle producenten van onderdelen en assemblagebedrijven zijn gevestigd. Aanvankelijk begon hij als importeur van Zwitserse horloges, enkele jaren geleden startte hij in Amsterdam met de productie van custom made REVOLO horloges.

The Mayo Sisters

The Mayo Sisters

De Hissink Sisters, Helen en Martine, zijn opgegroeid in een fijne, warme familie met een cultuur van voor elkaar zorgen. Elke dag zelf heerlijk, gezond eten maken hoorde daarbij. Wat vijftig jaar geleden de norm was en nu goeddeels verdwenen is. Uit die liefde voor goed eten is in 2014 Chefs & Co ontstaan, een ouderwetse eetwinkel waar je ambachtelijke gerechten kan afhalen of laten bezorgen. Gerechten die veel mensen met plezier regelmatig willen eten, maar vaak niet meer zelf kunnen of willen maken. Gegrilde kip, huisgemaakte appelmoes, handgesneden friet en dan natuurlijk de saus die daarbij hoort: echte mayonaise! Want bij de familie Hissink werden de sauzen altijd al zelf gemaakt. En mensen kwamen terug en bleven terugkomen voor die heerlijk romige mayonaise met een zuurtje. Die ze ook weer voor anderen meenamen. Dat inspireerde ze om daarmee verder te gaan. The Mayo Sisters werd geboren.

Ben jij een maker in de Metropoolregio Amsterdam en produceer je op Nederlandse bodem? Sluit je aan bij Amsterdam! Check hier onze voorwaarden.