Kom dansen met koeien bij boerderij De Groene Griffioen

Aanstaande vrijdag 7 april is het weer zover: de koeiendans bij boerderij De Groene Griffioen in Weesp. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement, mogen de koeien na een winterseizoen op stal te hebben gestaan weer de wei in en dat levert doorgaans een fantastisch schouwspel op. Rennen, rollen, springen, oftewel: dansende koeien!

Door:

05/04/2017

Boy en Wendela Griffioen, eigenaren van de biologische boerderij, leggen uit waarom de koeien in de winter op stal staan: ‘de reden dat biologische melkkoeien in de winter op stal staan, is dat het gras in de winter niet groeit en er dus niet genoeg te eten is voor de koeien. Bovendien lopen ze in de winter op natte en zachte veengronden.’ Nu het gras weer droog genoeg is, mogen de koeien naar buiten.

Biologische boerderijwinkel

Naast het jaarlijks terugkerende event kun je bij boerderij De Groene Griffioen het hele jaar door op dinsdagochtend, vrijdagmiddag en zaterdag in de boerderijwinkel terecht voor zelfgemaakte, biologische kaas, melk en vlees van eigen erf. Lees hier meer over boerderij De Groene Griffioen.

Weidegang De Groene Griffioen

Rond 14:00u zal het hek van de vrijloopstal opengaan. Toegang is gratis en er is beperkte parkeergelegenheid. Het is dus aan te raden om op de fiets te stappen.

Foto: Studio Kastermans

Meet the makers