Wie kan er lid worden?

Makers kunnen zich aansluiten bij de community als ze van oorsprong Amsterdams zijn of juist groot geworden zijn in de Metropoolregio Amsterdam. De community Amsterdam Made bestaat uit professionele ondernemers. Om dit te borgen moet de onderneming bestaan uit minimaal 1 fte.

Waarom word je lid?


Amsterdam Made is er voor makers. Dit betekent een community met gelijkgestemden, inclusief kennisoverdracht en mogelijkheden voor samenwerking. De activiteiten van Amsterdam Made op een rij:

Het community platform.
Door een aansprekende website laat Amsterdam Made zien wie de lokale makers zijn, waar ze gevestigd zijn en wat ze maken. De website staat open voor alle makers uit de 36 gemeenten van de Metropoolregio Amsterdam. De makers kunnen voor 75 euro met foto’s, verhaal en producten op de Amsterdam Made site komen te staan. De site is het visitekaartje van de community. Het functioneert als een digitaal platform waar makers, partners maar ook liefhebbers van Amsterdamse producten, informatie kunnen vinden, waar evenementen aangekondigd worden, waar verhalen van makers gepubliceerd worden etc. Kortom een inspirerende website waarop continu content gepubliceerd wordt.

Promotie.
Naast de exposure via de website kunnen de makers rekenen op exposure via social media en andere media. Amsterdam Made heeft snel groeiende Facebook, Twitter en Instagram accounts, regelmatig een nieuwsbrief en heeft een paar hele interessante media partners zoals Het Parool en Amsterdam Marketing. Ook de andere pers (zie hoogtepunten) zijn vaak nauw betrokken. Zo schreef de Volkskrant een heel artikel over de lancering van het keurmerk in de zaterdagkrant, plaatste nu.nl een persbericht en schreef de Telegraaf over het 1 jarig bestaan.

Het partnerprogramma
Het Amsterdam Made partner programma heeft als doel de makers op weg te helpen door waardevolle contacten, duidelijke informatie en scherpe deals te bieden die ondersteunend zijn aan hun business. Uitgaande van de behoeften van de makers is een pakket aan bedrijven samengesteld die zich differentiëren door hun affiniteit met duurzaamheid en de lokale economie. Dit heeft geresulteerd in een scala aan bedrijven, allen gevestigd in de Metropoolregio, die deskundig, innovatief en onderscheidend zijn en waar makers vaak al goede ervaringen mee hebben.

Amsterdam Made keurmerk 
Aangesloten bedrijven kunnen in aanmerking komen voor het Keurmerk Amsterdam Made. Het keurmerk is, in opdracht van de gemeente Amsterdam, ontwikkeld voor fysieke producten die in Amsterdam bedacht, ontworpen en/of gemaakt zijn en moet trots en kwaliteit van Amsterdamse merken uitstralen. Het keurmerk moet bewustzijn en omzet voor makers opleveren. Makers kunnen het label op hun product drukken/plakken met als gevolg dat lokale producenten zijn te identificeren en onderscheiden.

Stimuleren samenwerking, kruisbestuiving en kennisdeling middels events
Om de kracht van het netwerk te benutten en het collectief te verstevigen organiseert Amsterdam Made jaarlijks enkele interessante bijeenkomsten. Tevens wordt zoveel mogelijk geïnformeerd over alles dat speelt op makers gebied. Incidenteel wordt ingespeeld op onderwerpen die aan de orde zijn. Zo is er onder de maakbedrijven bijvoorbeeld veel aandacht voor de circulaire economie en de bio based economy. Amsterdam Made speelt hier op in door bijvoorbeeld een design contest voor circulair ontwerp of een interessante sessie over biobased materialen.

Ondersteuning bij verkoop
Via het partnerprogramma worden nauwe contacten gelegd met geschikte retail partijen zoals (voor design/fashion) de I amsterdam store op AMS Centraal Station, The Makers Store in de Hallen en X bank in W-Hotel en (voor food) met partijen als Landmarkt, De Kweker, Bilder & de Clercq en Sterk. De lijntjes zijn nu kort en makers en retailers kunnen nu gemakkelijker zaken doen. Via de Amsterdam Made web shop worden vele van de food, fashion en design producten aangeboden. Consumenten die ‘lokaal’ hoog in het vaandel hebben staan worden hier met een gevarieerd assortiment bediend.

Lanceren Makers Forum
Op het moment staat de Amsterdam Made community met elkaar in verbinding op de contactmomenten en door vindbaar te zijn. De behoefte tot kennisdeling tussen de makers is echter veel groter. Via een forum wil Amsterdam Made de makers de gelegenheid bieden het hele jaar door contact houden om elkaar vragen te stellen en informatie te delen. Het forum moet de makers een structuur bieden waardoor ze gemakkelijk per onderwerp informatie kunnen uitwisselen. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld vraag en aanbod van werkruimten, productieruimten, machinecapaciteit maar ook kunnen vacatures gedeeld worden of kunnen krachten gebundeld worden in bijvoorbeeld distributie of inkoop van bepaalde zaken. Verwachte lancering oktober 2017.

 

Inschrijven

Door onderstaand formulier in te vullen doe je een aanvraag voor lidmaatschap bij Amsterdam Made. Voor het aanmaken van een webpagina van jouw bedrijf wordt een éénmalig bedrag in rekening gebracht. Hierbij kun je kiezen uit drie opties:

Optie 1:
Lever een kwalitatief goed redactioneel stuk en passend beeldmateriaal aan bij Amsterdam Made. De kosten voor het maken van de persoonlijke webpagina zijn bij deze optie 75 euro ex. BTW.

Optie 2:
Laat een mooie tekst schrijven door Amsterdam Made op basis van informatie en beelden van jouw website en Facebook pagina. De kosten voor het maken van de persoonlijke webpagina zijn bij deze optie 100 euro ex. BTW.

Optie 3:
Laat professionele foto’s en een redactioneel stuk maken door Amsterdam Made. De kosten voor het maken van de persoonlijke webpagina zijn bij deze optie 150 euro ex. BTW.

Amsterdam Made brengt een bescheiden lidmaatschapsbijdrage van 90 euro ex. BTW in rekening. Het bedrag is zo laag mogelijk gehouden, zodat iedereen de mogelijkheid heeft zich aan te sluiten. Natuurlijk staat het vrij om dit bedrag aan te vullen door middel van een donatie en zo Amsterdam Made te steunen.