Wie kan er lid worden?

Amsterdam Made is een community platform voor en door makers. Makers kunnen zich aansluiten bij de community als ze van oorsprong Amsterdams zijn of juist groot geworden zijn in de Metropoolregio Amsterdam. De community Amsterdam Made bestaat uit professionele ondernemers. Om dit te borgen moet de onderneming bestaan uit minimaal 1 fte.

 

 

Waarom word je lid?


Amsterdam Made is er voor makers. Dit betekent een community met gelijkgestemden, inclusief kennisoverdracht en mogelijkheden voor samenwerking. Daarnaast streeft Amsterdam Made ernaar om makers te ondersteunen in hun groei door diensten aan te bieden op het gebied van marketing en sales.

Exposure
Elke maker krijgt een eigen webpagina op de overzichtspagina. Op deze pagina worden de maker en zijn product belicht, zowel met tekst als met afbeeldingen. Naast de website kunnen makers rekenen op exposure via andere communicatiekanalen zoals social media. Alle leden van de community hebben de mogelijkheden om het Amsterdam Made logo te gebruiken in hun communicatie.

Keurmerk
De producten en productlijnen van de leden van de community komen in aanmerking voor het Amsterdam Made keurmerk. Dit keurmerk staat voor hoogwaardige kwaliteit en lokaal ondernemerschap. Lees de voorwaarden waaraan deze producten dienen te voldoen.

Verkoop
Amsterdam Made heeft in juni haar webshop gelanceerd en streeft naar een fysieke winkel die tegelijk een ontmoetingsplek is voor makers. Daarnaast heeft Amsterdam Made meerdere retailpartners, waaronder de I amsterdam Store, X Bank, de Local Goods Store en Landmarkt. Amsterdam Made faciliteert een mooie samenwerking tussen partners en makers.

Kennisdeling
Amsterdam Made wil bijdragen aan een innovatieve en duurzame maakindustrie en kennisdeling faciliteren. Daarom worden er in samenwerking met diverse partners evenementen georganiseerd. Amsterdam Made beheert een gevarieerde agenda voor makers en consumenten. Evenementen kunnen betrekking hebben op technische zaken in relatie tot materialen en productieprocessen, maar kunnen ook gericht zijn op consumenten.

Partnerprogramma
De Amsterdam Made database bevat een overzicht van makers en partners met verschillende expertises en behoeften. Amsterdam Made is hierbij de verbinding. Organisaties die ondersteunende diensten leveren, onze partners, worden voor de makers in kaart gebracht. Denk bijvoorbeeld aan mooie makerspaces, leveranciers van bio-based grondstoffen en een goede productfotograaf. Op haar beurt worden makers ook gepromoot bij onze partners.

Door bijvoorbeeld traditionele ambachtslieden in contact te brengen met moderne makers, die nieuwe technieken en processen toepassen, ontstaan de mooiste resultaten.

Inschrijven

Door onderstaand formulier in te vullen doe je een aanvraag voor lidmaatschap bij Amsterdam Made. Voor het aanmaken van een webpagina van jouw bedrijf wordt een éénmalig bedrag in rekening gebracht. Hierbij kun je kiezen uit drie opties:

  • Optie 1: lever een kwalitatief goed redactioneel stuk en passend beeldmateriaal aan bij Amsterdam Made. De kosten voor het maken van de persoonlijke webpagina zijn bij deze optie 75 euro ex. BTW.
  • Optie 2: laat een mooie tekst schrijven door Amsterdam Made op basis van informatie en beelden van jouw website en Facebook pagina. De kosten voor het maken van de persoonlijke webpagina zijn bij deze optie 100 euro ex. BTW.
  • Optie 3: laat professionele foto’s en een redactioneel stuk maken door Amsterdam Made. De kosten voor het maken van de persoonlijke webpagina zijn bij deze optie 150 euro ex. BTW.

Amsterdam Made brengt een bescheiden lidmaatschapsbijdrage van 90 euro ex. BTW in rekening. Het bedrag is zo laag mogelijk gehouden, zodat iedereen de mogelijkheid heeft zich aan te sluiten. Natuurlijk staat het vrij om dit bedrag aan te vullen door middel van een donatie en zo Amsterdam Made te steunen.