B-Amsterdam – Een Stad in een Gebouw

bamsterdamlogo

Een innovatief concept-kantoor

B-Amsterdam is een nieuw concept-kantoor gevestigd in het oude hoofdgebouw van IBM in Slotervaart. Het complex stond na het vertrek van IBM jaren leeg en plannen om van het gebied een tweede Zuidas te maken werden niet vervuld. Tot ons grote plezier – en het plezier van menig werkende Amsterdammer – besloot de huidige eigenaar om in samenwerking met een vastgoed ontwikkelaar dingen anders aan te pakken. Deel van het complex wordt verhuurd aan PostNL en het andere deel is omgetoverd tot volledig geïntegreerd business model: B. B is ontstaan uit samenwerking met Ricardo van Loenen en Guus Meulendijks en al in korte tijd is het complex uitgegroeid tot een Stad in een Gebouw, waar mensen terecht kunnen voor alles van sport en horeca tot evenementen en zelfs wonen.

Evenementen

B huisvest momenteel verscheidene kleine ondernemingen en start-ups, waaronder Startup Bootcamp, Innoleaps, en Het Vertaalcollectief. Daarnaast is er plek voor freelancers, die met een laag maandelijks tarief plaats kunnen nemen aan een van de flexbureau’s. Als co-working space is het een ideale locatie om niet alleen zelfstandig te werken, maar ook om samen te werken met andere gedreven en bedreven mensen.

Er worden ook regelmatig congressen en evenementen georganiseerd, zoals het IBM Watson event over cognitive computing, en CROWDF€ST, een festival waar start-ups en makers in contact kunnen komen met investeerders.

De Toekomst

Op den duur zal er door B-Amsterdam een maker space gecreëerd worden waar makers prototypes kunnen maken en productie kunnen draaien. Zowel foodmakers, ontwerpers en fashion designers kunnen er terecht en gebruik maken van alle voorzieningen zoals lasercutters, 3D printers, naaimachines en keukenapparatuur.

B-Amsterdam

Johan Huizingalaan 763a, Amsterdam, Netherlands
020 26 12 517

Producten

Meet the partners