Over Ons

Het idee om de stichting Amsterdam Made op te richten is ontstaan bij een kleine groep makers. Vrij spontaan zijn de eerste stappen gezet en het animo bleek overweldigend. De stichting groeide snel tot 40 deelnemers. Toen de Gemeente Amsterdam op zoek was naar een exploitant voor een echt Amsterdams keurmerk bleek dit initiatief goed aan te sluiten. Stichting Amsterdam Made werd zodoende enige licentiehouder van het keurmerk met als doel het stimuleren van de maakindustrie in Amsterdam.

Bas Beekman, Founder
Bedenker van het concept Amsterdam Made en als adviseur betrokken. Bas is momenteel programma directeur van StartupAmsterdam. Hij heeft als projectmanager zeer veel ervaring met het begeleiden processen in de onderzoeks-, architecten- en overheidswereld.

Marit Timmerman, Managing Director
Verantwoordelijk voor de inhoudelijke en organisatorische uitvoering van de activiteiten. Marit is tevens Business Development/Revenue Management consultant en in het verleden ook zelf ondernemer geweest. Ze heeft daarmee veel ervaring met het opstarten en optimaliseren van organisaties.

Wouter Buijze, Community Manager
Geïnteresseerd in duurzaamheid, maar wel met een commerciële insteek. Wouter heeft gewerkt als adviseur in de bouw en infra, maar focust zich nu op innovatieve verdienmodellen, het liefst met betrekking tot duurzaamheid. Naast het onderhouden van relaties met de makers organiseert hij evenementen met duurzame thema’s, zoals grondstoffen en energie.

Lucas Gijsberts, Community Manager
Zet zich in om de gezamenlijke doelen en acties van de leden te bevorderen en zo een optimale samenwerking binnen de community te creëren. Hij heeft vanuit zijn functie als Asset manager in commercieel vastgoed ervaring in het schakelen met verschillende belanghebbende partijen en samen tot het gewenste resultaat te komen.

Liselore Zoeteweij, Communications Manager
Richt zich voornamelijk op de online en offline communicatie van Amsterdam Made en de makers. Concepten en ideeën uitwerken is een van haar favoriete bezigheden naast het delen nutteloze weetjes. In het weekend beukt zij tijdens roller derby andere vrouwen van de baan en is vaak te vinden in het culturele circuit van Amsterdam.

Alexandra Harding, Communications Manager
Houdt zich onder andere bezig met het opzetten van de persoonlijke pagina van elke maker, met het onderhouden van de social media accounts en het (mede-) organiseren van verscheidene events voor en door makers. Ze is tevens onze resident photographer en heeft een passie voor photoshop.

Sophie Draper, Communications Manager
Heeft zich vastgebeten in de optimalisering van de communicatie tussen Amsterdam Made en haar leden. Ze is medeverantwoordelijk voor de online redactie en krijgt energie van jonge Amsterdamse bedrijven met lef. In het weekend struint ze door de stad met haar fotocamera of gaat ze op zoek naar bijzondere culturele en culinaire initiatieven.

Werken bij Amsterdam Made? Bekijk onze vacatures