Yummy Meals – Ambachtelijk Gemaakte Kant-en-Klaar Maaltijden

Yummy-Meals-Logo

Goede maaltijden, op locatie geleverd

Yummy Meals is in februari 2015 begonnen onder leiding van Jeroen Maass, eigenaar en kok van Uit de Keuken van Maass. Met het idee dat veel mensen het druk hebben – op naar werk, de sportschool of de kinderopvang – maar toch goed willen eten, startte hij Yummy Meals om lekker eten, toegankelijk te maken voor iedereen in Amsterdam. Inmiddels is er 1 winkel op de Wibautstraat en worden de voorbereidingen getroffen voor twee nieuwe locaties in Amsterdam West.

Duurzaamheid is een hoeksteen in de bedrijfsvoering van Yummy Meals. ‘In het hele proces, van het inkopen tot het einde, willen we helemaal duurzaam zijn,’ vertelt Freya, projectmanager van Yummy Meals. Het belang hiervan is terug te zien in energieverbruik, de manier waarop het eten wordt bereid en verpakt en de keuze van ingrediënten. De maaltijden worden op bestelling gemaakt zodat er zo min mogelijk wordt weggegooid, en eten dat niet meer verkocht kan worden maar nog wel goed is wordt geschonken aan de Daklozenkrant of de Buurtbuik.

Eerlijke ingrediënten, betaalbare gerechten
De maaltijden worden door een handjevol koks bereid in Sloterdijk, waar de keuken van Yummy Meals zich bevindt. Samen met zijn vrouw Louise bedenkt Jeroen Maass alle maaltijden, die met lokale ingrediënten worden gemaakt en wisselen per seizoen. Denk bijvoorbeeld aan gado gado met rijst en spruitjes in de wintermaanden en witte aspergesoep in de vroege zomer. ‘Als een ingrediënt moeilijk te krijgen is of de kwaliteit niet hoog genoeg is, dan komt er gewoon een ander gerecht in de plaats,’ zegt Freya. Door lokale ingrediënten en vlees met drie sterren van het Beter Leven Keurmerk te gebruiken zijn de maaltijden van Yummy Meals ecologisch verantwoord en tóch betaalbaar.

Linzensalade Cranberryfalafel Yummy Meals

De gerechten van Yummy Meals zijn ‘echt een beetje anders, […] niet wat je algemeen in het schap vindt.’ Zo staat er bijvoorbeeld wel stampot met boerenkool op de kaart, maar de twist is dat komijnekaas, cherry tomaatjes en champignons de maaltijd verrijken. De maaltijden zijn bijna allemaal tussen de zes en acht euro, met kleine uitschieters naar boven en beneden. ‘De meeste mensen vinden het niet duur, maar je wilt het natuurlijk voor iedereen betaalbaar houden. Helemaal hier in de buurt heb je heel veel verschillende soorten mensen.’ Yummy Meals heeft ook behoorlijk wat vegetarische opties, zoals ravioli met pompoensaus en appel, masala met zoete aardappel en quinoa, en linzensalade met cranberryfalafel.

Yummy Meals worden vers gemaakt en simpel verpakt met een biologisch afbreekbaar bakje. Freya heeft zelf een achtergrond als kok en voedingsdeskundige en zag zichzelf nooit kant-en-klaarmaaltijden verkopen, tot ze de Yummy Meals tegenkwam. Alle gerechten worden gemaakt zonder conserveermiddelen of kleurstoffen en worden op smaak gebracht met lekker veel kruiden. ‘Dit is gewoon echt een product waar je achter kan staan. Er wordt echt ambachtelijk gekookt, alleen het is in een bakje gedaan met een folietje erover heen.’

Levering aan individuen en bedrijven
Door goede en betaalbare kant-en-klaar maaltijden te produceren levert Yummy Meals ook een sociale dienst, bijvoorbeeld aan ouderen die slecht bij been zijn. Aldus Freya: ‘We hebben bijvoorbeeld een dame in een verzorgingstehuis, die wil gewoon niet meer tafeltje dekje eten dus die bestelt gewoon bij ons.’ Daarnaast werkt Yummy Meals regelmatig samen met bedrijven in Amsterdam Oost. Onder andere WeWork, Spaces en de Blue Boat Company bestellen geregeld gerechten voor hun freelancers en werknemers.

Binnen enkele jaren wil zich door heel Nederland uitbreiden. Amsterdam is volgens hun de perfecte plek om te beginnen; er zijn veel kansen om samen te werken en producten aan te bieden, en tegelijkertijd zijn Amsterdammers erg kritisch. ‘Als we hun kunnen veroveren, weten we dat het wel goed zit.’

Yummy Meals

Wibautstraat 20, Amsterdam, Netherlands
06 303 546 41

Producten

Meet the makers