Keurmerk sinds: 25/03/2016

Waarmakers – Ontwerp voor de Toekomst

Waarmakers-logo

Innovatief ontwerp
Waarmakers – geleid door Simon Akkaya en Maarten Heijltjes – ontwerpt met hart voor duurzaamheid prachtige producten voor een betere toekomst. Een doorzichtige vuilniszak om tweedehands spulletjes in aan te bieden, een lamp gemaakt van een kartonnen buis, een lamp van LED lichten en Amsterdams hout: het zijn allemaal producten gemaakt met het doel om afval te verminderen. Waarom zou je iets weggooien als je het ook kan doneren? Waarom worden kartonnen buizen van bijvoorbeeld verpakpapier weggegooid als ze ook gebruikt kunnen worden om lampen van te maken? Hoe kan je het beste Amsterdams hout – door Stadshout gered van bomen bestemd voor de versnipperaar – een nieuw leven geven?

ninebyfour van de waarmakers

Op zoek naar nieuwe mogelijkheden en nieuwe standaarden experimenteren Simon en Maarten continu met verschillende technieken en bijzondere materialen. Samen met van.Eko heeft Waarmakers bijvoorbeeld de Be.e ontworpen: een elektrische scooter die volledig is gemaakt van biobased materialen, waaronder hennep. Hiermee tonen ze aan welke mogelijkheden bestaan voor echt duurzame productie, niet alleen om zelf mooie dingen te maken, maar ook om anderen te inspireren en motiveren. Zo ontstaan er prachtige producten voor een mooie toekomst.

Innovatie in beleid
Naast het ontwerpen van producten houdt Waarmakers zich regelmatig bezig met andere vormen van ontwerp en innovatie. Binnen het Beleidslab van de Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft Waarmakers bijvoorbeeld ontwerp technieken geïntroduceerd en concepten gevisualiseerd, om daarmee te helpen met de zoektocht naar innovatieve manieren van beleidsvoering.

Waarmakers heeft sinds maart 2016 het Amsterdam Made keurmerk voor Ninebyfour.

amsterdam made keurmerk logo

Waarmakers

Bilderdijkkade 27, Amsterdam, Netherlands
020 84 56 483

Producten

Meet the makers

Over deze maker