Unrecorded – Get Changed

Unrecorded

Een voorliefde voor goed design en de drive om de kledingindustrie te veranderen, bracht Jolle van der Mast en Daniel Archutowski per toeval bij elkaar, zes weken later was Unrecorded geboren. Hoge kwaliteit, organic basics zijn het handelsmerk van dit Amsterdamse label en door te werken met het ‘direct-to-consumer’ business model zijn de prijzen van Unrecorded meer dan de helft goedkoper dan die van vergelijkbare kwaliteitskleding. “Wij geloven dat mensen best een positieve impact kunnen hebben zonder concessies te hoeven doen op stijl, kwaliteit of prijs,” aldus Jolle. 

Stijlvast assortiment

Tijdloze kledingstukken zoals t-shirts, sweaters, polo’s en overhemden worden zonder zichtbaar merk aan de buitenkant aangeboden. Geen excessiviteit wat betreft productie en ontwerp. “Wij willen de nadruk leggen op de hoge kwaliteit van de materialen,” verklaart Daniel. “Een tijdloos design heeft geen zichtbaar merk, logo of hangtag nodig, details leiden alleen maar af van de kwaliteit van de stof.” Elke twee maanden wordt er een nieuwe essential aan hun collectie toegevoegd om zo een stijlvast assortiment op te bouwen.

Unrecorded

Door het ‘direct-to-consumer’ business model krijgen ze de mogelijkheid om de prijs te verlagen en zonder omwegen een relatie op te bouwen met de consument. Daarnaast sluit Unrecorded niemand uit wat betreft geslacht en leeftijd en doen ze niet mee aan de gebruikelijke modeseizoenen. En niet alleen visueel maar ook productiegericht is Unrecorded totally clean. Door de transparante bedrijfsvoering wordt het hele productieproces aan de consument getoond. Zo is in een ogenblik te zien waar men voor betaalt.

Unrecorded GOTS gecertificeerd

“Er goed uitzien is belangrijk, maar niet ten kosten van anderen,” zegt Jolle. “Wetende dat de kledingindustrie de derde vervuilendste industrie ter wereld is, besloten wij het roer in eigen handen te nemen.” Door samen te werken met de beste stoffenleveranciers, de gekwalificeerdste textielververijen en toonaangevende ateliers biedt Unrecorded duurzame basics van hoge kwaliteit. Alle gebruikte materialen zijn door de Global Organic Textile Standard (GOTS) gecertificeerd. GOTS kijkt niet alleen naar het duurzame aspect met betrekking tot het milieu maar ook naar het sociale aspect van het productieproces. Met de gedachte dat een nieuwe onderneming een bijdrage kan leveren aan een betere wereld, begon de aspiratie om uit te groeien tot een B Corp bedrijf.   

Unrecorded

Oude Spiegelstraat 10, 1016 BM Amsterdam, Nederland
+31 6 52416337

Meet the makers

Over deze maker