Travelteq – Functional luxury

travelteq logo

Travelteq is opgericht in 2009 door een groep fervente reizigers uit Amsterdam die de reistassenindustrie wilden veranderen. Het merk zette een nieuwe standaard door een tas te ontwerpen geïnspireerd door hun eigen reizen, wensen en behoeftes. Op productniveau hebben ze hiermee een niche gevonden. Bestaande tassen waren altijd functioneel óf luxe, maar nooit allebei. Daarom besloten ze om het heft in eigen handen te nemen. Het resultaat is een collectie die de perfecte balans biedt tussen eeuwenoud vakmanschap, stijl en functie. Kortom: functionele luxe.

De collectie bestaat uit tijdloze reistassen en accessoires ontworpen met de grootste aandacht voor eeuwenoud Italiaans vakmanschap en slimme functies. Travelteq wil het leven onderweg makkelijker, comfortabeler en een beetje mooier maken. Doel is om klanten de allerbeste waarde voor hun geld te bieden. Daarom worden de producten direct aan consumenten verkocht.

travelteq-triovol

Travelteq gebruikt alleen natuurlijk gelooid leer; er komen dus geen chemicaliën aan te pas. Daarbij zijn hun fabrikanten gecertificeerd op het gebied van duurzaamheid. Dan moet je denken aan minimum waste en goede arbeidsomstandigheden. Ze produceren in Italië, dicht bij huis. Zo voorkomen ze onnodig vervuilende transport methodes. Niet onbelangrijk om te noemen is dat de tassen een heel leven mee moeten kunnen. Hoe duurzaam is dat?

Travelteq is een Amsterdams merk met internationale ambitie. Op dit moment wordt er al meer dan 60% in het buitenland verkocht waarvan 30% in de VS. Travelteq zal in de komende jaren eigen winkels openen in combinatie met pop-up shops. Zo veroveren ze met hun online-offline strategie de wereld, land voor land.

Travelteq

Kerkstraat 67, Amsterdam, Netherlands

Meet the makers