Studio Pop Object – Transformeer jouw kamer met deze speelse lampenkappen

studio pop object logo

Architecten worden interieur ontwerpers

Studio Pop Object is Amsterdam opgericht door de architecten Vasili Popov en zijn partner Lidiya Koloyarskaya. In 2015 besloten zij om hun kennis en vaardigheden toe te passen in een nieuwe richting: interieur ontwerp. Sindsdien verkopen hun bijzondere lampenkappen als warme broodjes. De papieren lampen zijn leuk en makkelijk om te maken – alleen of met de kinderen – en transformeren elke kamer met hun speelsheid en stijl.

Geïnspireerd door de zee

Voordat Vasili en Lidiya hun ontwerpbureau oprichtten, ontwikkelden ze gebouwen voor Stichting Aap, een stichting die apen opvangt in Nederland en Spanje. Hun liefde voor dieren kan gemakkelijk gezien worden in hun ontwerpen voor Studio Pop Object: elke lampenkap is in de vorm van een zeedier. Geïnspireerd door de wilde zee en haar vele lichtgevende dieren, heeft het duo vijf vormen ontwikkeld: de schildpad, de dolfijn, de vis, de octopus en de kwal. De dieren komen in verschillende kleuren en uitvoeringen: de “Lampenkap” heeft grote uitsnijdingen en de “Papieren Lantaarn” heeft kleine perforaties die een zachte gloed creëren.

fish lampshades made in amsterdam by studio pop object

Low poly ontwerp

De ontwerpen van Studio Pop Object staan bekend als “low poly”, een populaire stijl die oorspronkelijk is ontwikkeld door computerspellen en vaak wordt gebruikt bij het ontwerpen van gebouwen. De lampenkappen worden gemaakt van sjablonen met tientallen veelhoeken: vormen met rechte lijnen en hoeken zoals driehoeken en achthoeken. Elke lamp is een klein bouwkundig wonder: door de vormen te vouwen en lijmen verandert een simpel vel papier binnen een handomdraai in een driedimensionale lamp. Plaats het vervolgens om een peertje en jouw woonkamer, kantoor of kinderkamer wordt getransformeerd in een gezellige en speelse ruimte.

Een duurzame keuze

De sjablonen van Studio Pop Object worden ontworpen en gemaakt in Amsterdam. Ze worden de hele wereld over verstuurd in een A3 envelop die ook een duidelijke handleiding bevat. Omdat de lampenkappen zo gemakkelijk in elkaar gezet kunnen worden, kan je ze zelfs maken met de kinderen! Maar het allerbeste? Door het stevige papier, de gecentraliseerde productie en de geminimaliseerde hoeveelheid verpakking zijn de lampenkappen een duurzame keuze. Zo zijn echte zeedieren een stukje veiliger voor plastic soep.

Dus neem te tijd en geniet van het maken van jouw lampenkap. Het enige wat je nodig is wat lijm en een beetje geduld en de zeedieren zullen tot leven komen in je handen.

SaveSave

Studio Pop Object

Louwesweg, Amsterdam, Netherlands

Producten

Meet the makers