Keurmerk sinds: 25/03/2016

Lepelboom – Ambachtelijke Delicatessen met Oog voor Mens & Milieu

lepelboom

Lepelboom maakt nieuwe, bijzondere smaken met oude conserveringstechnieken. Ze drogen, roken en leggen in, op een geheel eigen manier en met hun heerlijke tafelzuur, fruitsnoep en gerookte delicatessen laten ze het hart van menig Amsterdammer sneller kloppen.

Daan van Seventer, Jasper van Ewijk en Martijn van Seventer vormen het dynamische trio dat het bedrijf in 2013 oprichtte. Het doel van de heren is om ambachtelijke etenswaren te maken, met een oog voor mens en milieu. Ze produceren al hun producten zelf in hun drogerij slash inleggerij slash rokerij in Amsterdam west. In de productieruimte (in het zelfde pand als Lola Luid) worden ook proeverijen georganiseerd.

Martijn vertelt over tafelzuren: ‘Tafelzuur is heel lekker bij de borrel, op een broodje of bij je avondeten en geeft een heerlijk frisse opkikker bij vlees of kaas. In New York zijn ‘pickles’ al jaren hot en kun je geen sandwich bestellen zonder ingelegde groente dat door een bad kruidenazijn is gehaald. Ook in Nederland rukt bijzonder tafelzuur op en zijn er steeds meer chefs die ermee experimenteren. Op dit moment maken we zes verschillende soorten tafelzuur met de namen: Tirza, Fleur, Jerry, Sophie, Bart & Emile en Louise. Wat dacht je bijvoorbeeld van Emma: pompoen, kaneel, sherry, gember en peper? Of Sophie: venkel met sinaasappel, lavendel en korianderzaad?’

‘De FruitMatties van Lepelboom zijn snoepjes gemaakt van 100% fruit. ‘Door fruit te pureren, te drogen en vervolgens op te rollen krijg je verassend lekkere snoepjes, zonder dat je ook maar iets hoeft toe te voegen. We maken de matjes in de smaken appel, peer, framboos en soms een ‘special’ met exotisch fruit zoals kiwi of mango’, aldus Martijn.

Tenslotte maken de heren ook gerookte delicatessen van Goudse kaas, boter, amandelen en cashewnoten. Deze volledig biologische lekkernijen zijn natuurlijk perfect te combineren met het tafelzuur van Lepelboom. De producten van Lepelboom zijn in steeds meer winkels en restaurants te vinden en binnen Amsterdam wordt en bovendien gratis bezorgd.

Lepelboom heeft sinds maart 2016 het Amsterdam Made keurmerk voor haar tafelzuren en FruitMatties.

amsterdam made keurmerk logo

Lepelboom

Piet Mondriaanstraat 140, Amsterdam, Nederland
06 24 24 17 66

Producten

Meet the makers

Over deze maker