KaboogaBike –  Een stevige loopfiets voor kinderen, van duurzaam bamboe

logo_kaboogabike

 

Jan Mwesigwa ontwierp de eerste KaboogaBike voor zijn zoon. Hij gebruikte daarbij het natuurproduct bamboe, waardoor de fiets niet alleen duurzaam is maar ook heel comfortabel door de goede schokabsoberende eigenschappen. Hij besloot al snel de loopfiets op de markt te zetten. Jan: ‘Ik ben altijd creatief en ondernemend geweest. Naast een aantal meubelen en lampen ontworpen voor eigen gebruik, was er opeens een product – de bamboe loopfiets voor mijn zoon – waarvan ik meteen wist dat ik het met anderen wilde delen.’

Samen sleutelen aan je eerste fiets
De loopfiets wordt geleverd als zelfbouwpakket om samen met je kind in elkaar te zetten. Een eenvoudige handleiding legt alles stap voor stap uit en daarnaast bevat het pakket leuke tips voor activiteiten tijdens het bouwen van de loopfiets. Samen sleutelen aan het eerste fietsje wordt op deze manier een memorabel moment en dat maakt vanzelfsprekend een memorabel product!
De KaboogaBike is te bestellen als zelfbouwpakket, maar ook kun je in Amsterdam samen met je kind de “Maak je eigen fiets” workshop komen doen. Tenslotte is er voor de echte zelfbouw enthousiastelingen een kosteloos doe-het-zelf plan verkrijgbaar waarbij alle materialen zelf gekocht dienen te worden.

KaboogaBike_full_view

Bijzonder vriendelijke fiets
Bamboe is een ijzersterk natuurproduct met een zeer lage ecologische footprint. De KaboogaBike wordt van twee soorten bamboe gemaakt, afkomstig van een Nederlandse leverancier die de bamboe importeert uit Azië en Zuid Amerika. Studenten van de TU Delft doen onderzoek naar de duurzaamheid hiervan en de mogelijkheid deze bamboe te vervangen door andere soorten die in Nederland worden gekweekt.

‘De bamboe onderdelen worden gemaakt door een sociale werkplaats in Amsterdam. Onze ambitie is met ons bedrijf de wereld een stukje leuker te maken en bij te dragen aan duurzaam leven en maatschappelijke betrokkenheid,’ aldus Jan.

 

KaboogaBike

Pedro de Medinalaan 134 Amsterdam
06 11 329 591

Meet the makers