Keurmerk sinds: 20/11/2015

Frederik Roijé – Een hoger niveau van productontwerp

Frederik Roijé Logo

‘I am always searching for surprises and beauty. In the urge to share these experiences, my concepts become products. Applicable and admissible for everyone. Products that exist out of emotional experiences in a world created by love for surprises, curiosity and of course, beauty. New products for a new time.’

Frederik Roijé is een internationaal ontwerpbureau dat verscheidene producten ontwerpt voor merken en particuliere klanten. Met een sterke nadruk op creativiteit en innovatie heeft het bureau een prachtige collectie met meubels, verlichting en accessoires gecreëerd. Door continu op zoek te gaan naar vernieuwing, door een conceptueel idee of door technologische toepassingen, zijn hun ontwerpen slim en doordacht vormgegeven. Bovendien maakt dit het mogelijk om nagenoeg de hele collectie in Nederland te produceren. De collectie wordt onder de naam Frederik Roijé wereldwijd gedistribueerd en evolueert en groeit voortdurend. Naast de eigen collectie wordt er vanuit het bureau vaak gewerkt op commissiebasis en wordt er veelvuldig samengewerkt met verschillende partners en cliënten.

Het bureau is twee jaar na zijn afstuderen opgericht door Frederik Roijé, die aan de prestigieuze Design Academy in Eindhoven heeft gestudeerd. Van Eindhoven verhuisde Roijé naar Amsterdam, een stad wiens ‘voortdurend veranderlijke omgeving en progressieve visie essentieel is voor een innovatieve en bloeiende culturele en artistieke omgeving’. Hij woont en werkt in het centrum van de stad en daardoor is zijn collectie ook een weerspiegeling van Amsterdam; de Amsterdam Metrobowl is een voorbeeld van een uitstekende uitdrukking van liefde voor de stad. De Metrobowl wordt middels zandgieten uit aluminium gegoten en met de hand afgewerkt. Zo wordt een product gemaakt dat een mooie combinatie is van technologie en ambacht.

Frederik Roijé Afbeelding tekst

Roijés stap richting productontwerp is geboren uit het verlangen om mooie dingen te bedenken en maken, en bij dit bureau wordt de creatie van elk product van A tot Z begeleid. Zijn inspiratie haalt hij onder andere uit andere getalenteerde kunstenaars en makers, bijvoorbeeld de kok Sergio Herman. Daarbij heeft hij voornamelijk bewondering voor Hermans gedrevenheid voor kwaliteit en ondernemerschap en zijn lef om dingen te veranderen. De gedurfdheid en drijfveer van anderen zijn een inspiratie om zelf ook hard te werken om het bureau te laten groeien en daardoor zijn dromen te realiseren.

Frederik Roijé heeft sinds november 2015 het Amsterdam Made keurmerk voor Metrobowl.

amsterdam made keurmerk logo

Frederik Roijé

Industrieweg 29, amsterdam
020 41 65 706

Producten

Meet the makers

Over deze maker