Keurmerk

Het keurmerk ‘Amsterdam Made’ geeft lokale makers een wereldpodium en staat voor hoogwaardige kwaliteit en lokaal ondernemerschap.

Het keurmerk kan worden toegekend aan kwalitatief hoogwaardige producten die passen binnen de kernwaarden creativiteit, innovatie, duurzaamheid en vakmanschap. Naast deze kernwaarden speelt productielocatie een rol. Lokale productie wordt zeer gewaardeerd in de beoordeling.

Het keurmerk is ontwikkeld mede op verzoek van de gemeente Amsterdam. Het doel van Amsterdam Made en de gemeente is om consumenten in binnen- en buitenland te informeren over de producten die gemaakt worden in Amsterdam en omgeving. Consumenten kunnen producten aan het keurmerk herkennen en makers kunnen zich hiermee onderscheiden.

Producten van makers die zijn aangesloten bij de Amsterdam Made community komen in aanmerking voor het keurmerk ‘Amsterdam Made’. Makers kunnen een aanvraag doen door het aanvraagformulier in te vullen. Elke keurmerk aanvraag wordt voorgelegd aan de keurmerk commissie. Aan de hand van een aantal beoordelingscriteria gaan ze na of een product of productlijn het keurmerk krijgt. De keurmerk commissie neemt het finale besluit. Voor het keurmerk en voor de aanvraag wordt een onkostenvergoeding in rekening gebracht. De beoordelingscriteria, redenen voor afwijzing en onkosten staan beschreven onder procedure.

Keurmerkproducten

Agenda